Certificeringer, hvad betyder de?

Der findes mange certificeringer, og hvad de betyder kan du læse om her, og ved de forskellige produkter vi tilbyder.

Hvad er FSC certificering?

FSC-certificerede skove skal drives efter nationale standarder, som er baseret på FSC’s internationale principper og kriterier for ansvarlig skovforvaltning. Hvert land har således sin egen standard, og i Danmark har vi den danske FSC-skovstandard, som er udviklet i et samarbejde mellem skovejere, industrien, grønne organisationer og sociale organisationer og godkendt af FSC International.

De to certificeringsordninger, PEFC og FSC har begge som deres mål at fremme bæredygtig skovbrug. Hvis et produkt bærer et af de to mærker, kan du være sikker på, at det træ, der er benyttet, kan spores tilbage til ansvarlig skovbrug. De to mærker er så udbredte, at de tilsammen dækker 98 pct. af alle certificerede skove i verden.

FSC og PEFC har visse forskelle, primært deres oprindelse. FSC blev stiftet af ledende globale virksomheder og NGO’er, som ønskede standarder for bæredygtigt skovbrug, mens PEFC i starten tog udgangspunkt i de tempererede skove primært i Nordeuropa.
PEFCPEFC står for Programme for the endorsement of Forest Certification, blev grundlagt i 1999 og dækker cirka 300 millioner hektar skov.

Hvad er PEFC™ certificering?

PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) er verdens største certificeringssystem for bæredygtigt skovbrug. PEFC er bygget op af nationale medlemmer i mere end 50 lande, så retningslinjerne for den bæredygtige skovdrift er tilpasset det enkelte lands klima og miljø.

De to certificeringsordninger, PEFC og FSC har begge som deres mål at fremme bæredygtig skovbrug. Hvis et produkt bærer et af de to mærker, kan du være sikker på, at det træ, der er benyttet, kan spores tilbage til ansvarlig skovbrug. De to mærker er så udbredte, at de tilsammen dækker 98 pct. af alle certificerede skove i verden.

FSC og PEFC har visse forskelle, primært deres oprindelse. FSC blev stiftet af ledende globale virksomheder og NGO’er, som ønskede standarder for bæredygtigt skovbrug, mens PEFC i starten tog udgangspunkt i de tempererede skove primært i Nordeuropa.
PEFCPEFC står for Programme for the endorsement of Forest Certification, blev grundlagt i 1999 og dækker cirka 300 millioner hektar skov.

Hvad er rPET certificering?

rPET er en polyestertype. Det er genanvendt PET (recycled PET).

Genanvendt PET (rPET) kan anvendes til mange nye produkter, herunder merchandise som f.eks. nøglesnore/keyhangere, poser, tøj som fx fleece, fiberfyld til soveposer og dynejakker, ark og film, dele til biler og til emballage inkl. fødevareemballage.

PET er en af de mest anvendte typer af plast i europæisk emballageindustri. Det skyldes materialets styrke og stivhed, der betyder, at det kan tåle højt tryk og modstå slag.

PET er den største bidragsyder indenfor genanvendelse af plast. Det kan genanvendes ved mekanisk bearbejdning, hvorved materialet vaskes og skæres i flager eller ved kemisk behandling hvor materialet nedbrydes til de oprindelige monomerer, som kan repolymeriseres til nyt materiale.

Hvad er ABS plast?

Med ABS kombineres styrke og stivhed i akrylonitril og styren med sejhed i butadien-gummi. Fremragende hårdhed, glans, sejhed og elektrisk isolering opvejer omkostningerne ved at fremstille ABS, som ligger forholdsvis højt sammenlignet med andre polymerer.

Kilde: Plast.dk

EU EcoLabel BetterGoGreen.dk

Hvad er EU Ecolabel certificering?

Certificeringen er etableret i 1992 og er anerkendt i hele Europa og på verdensplan. Det er et EU-miljømærke, der tildeles produkter og tjenester, der opfylder høje miljøstandarder gennem deres livscyklus: fra råvareudvinding til produktion, distribution og bortskaffelse. EU-miljømærket fremmer den cirkulære økonomi ved at tilskynde producenterne til at generere mindre affald og CO2 under fremstillingsprocessen. EU Ecolabel-kriterierne tilskynder også virksomheder til at udvikle produkter, der er holdbare, nemme at reparere og genanvende.

Kilde: ecolabel.eu

Genbrug af plastikflasker. Bettergogreen.dk

Hvad er WOW -I used to be a bottle, certificering?

Alle produkter er fremstillet af plastikaffald, understøtter Plastic Bank: en social virksomhed med hovedkvarter i Canada, der sigter mod at rense op i plastaffald fra vores oceaner, samtidig med at de giver værdifulde muligheder for fattige samfund.

Plastic Bank tilbyder beboere i Haiti, Filippinerne og Indonesien kontanter eller værdikuponer til gengæld for det affald, de indsamler, som derefter genanvendes til produkter under varemærket Social Plastic®.

Kilde: plasticbank.com

GOTS BetterGoGreen.dk

Hvad er GOTS certificering?

Global Organic Textile Standard (GOTS) er anerkendt som verdens førende forarbejdningsstandard for tekstiler fremstillet af organiske fibre. Inspiceret af Control Union, GOTS-certifikatet definerer miljøkriterier på højt niveau langs hele forsyningskæden for økologiske tekstiler og kræver også overholdelse af sociale kriterier.

Kilde: global-standard.org

Oeko-Tex BetterGoGreen.dk

Hvad er Oeko-Tex certificering?

OEKO-TEX® Standard 100 er en produktcertificering, som stiller krav til indhold af kemiske stoffer, der er – eller mistænkes for at kunne være – skadelige for vores helbred. OEKO-TEX® er verdens førende sundhedsmærkning for tekstiler og kendes på mærket ’Tiltro til tekstiler’. Mærket viser, at varen er testet og godkendt ud fra de krav, den internationale OEKO-TEX® forening har stillet.

Kilde: okotex.dk/standarder/standard-100

SA 8000 BetterGoGreen.dk

Hvad er SA8000 standarden?

SA8000-standarden er baseret på internationalt anerkendte standarder for anstændigt arbejde, herunder verdenserklæringen om menneskerettigheder, ILO-konventioner og nationale love. SA8000 anvender en ledelsessystemtilgang til social præstation og lægger vægt på løbende forbedringer:

  • Børnearbejde
  • Tvangs- eller tvangsarbejde
  • Sundhed og sikkerhed
  • Foreningsfrihed og ret til kollektive forhandlinger
  • Forskelsbehandling
  • Disciplinær praksis
  • Arbejdstimer
  • Vederlag
  • Styringssystem

Kilde: sa-intl.org

Fairtrade

Hvad er Fairtrade certificering?

Fairtrade forbinder producenter, virksomheder og forbrugere i et globalt system af bæredygtig, etisk handel.

Med over 30.000 unikke Fairtrade-produkter til salg på verdensplan, kan de beslutninger, du træffer, mens du shopper, forbedre livet for landmænd og arbejdere i udviklingslandene.

Fairtrade bruger sine standarder og certificering til at ændre handelen til det bedre, på en måde, der er fair for producenterne og fair for forbrugerne.

Kilde: fairtrade.net

Code of Conduct BetterGoGreen.dk

Hvad er Code of Conduct certificering?

Sælger og enhver af dennes underleverandører skal fungere i fuld overensstemmelse med gældende love og regler i de lande, hvor de opererer. I henhold til gældende love og regler er det forstået, men ikke begrænset til dem, der vedrører menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, socialt ansvar og miljøbeskyttelse.

Læs om Code of Conduct her

FAIR WEAR. Bettergogreen.dk

Hvad er Fair Wear Foundation certificering?

Fair Wear Foundation er en non-profit organisation, som arbejder på en bedre måde at lave tøj på. Deres mission er at se en verden, hvor beklædningsindustrien støtter arbejdere i at realisere deres rettigheder til sikker, værdig og korrekt betalt beskæftigelse.

Kilde: fairwear.org

Global Recycle Standard. Bettergogreen.dk

Hvad er Global Recycle Standard certificering?

GRS er en international, frivillig, komplet produktstandard, der opstiller krav til tredjepartscertificering af genbrugsindhold, varetægtskæde, social og miljømæssig praksis og kemikalierestriktioner. Målet med GRS er at øge brugen af genbrugsmaterialer i produkter og reducere/eliminere skader forårsaget af dets produktion.

GCL Internationals akkrediterede anvendelsesområde for GRS inkluderer:

indhold af genbrugsfibre i tekstilprodukter
indhold af genanvendt metal i metalprodukter
indhold af genbrugsplast i plastprodukter
indhold af genbrugspapir i papirprodukter

Kilde: gcl.uk